Ontdek Drenthe - Uitjes en bezienswaardigheden

2023-06-01
Kevin

Drenthe is een prachtige provincie in het noorden van Nederland. Er zijn talloze mooie plekken om te ontdekken en activiteiten om te doen. Of je nu een dagje weg wilt met vrienden of familie, of op zoek bent naar een romantische getaway, Drenthe heeft voor ieder wat wils.

Een van de leukste dingen om te doen in Drenthe is het verkennen van de natuur. De provincie heeft maar liefst drie nationale parken: het Dwingelderveld, de Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Hier kun je prachtige wandelingen maken, genieten van de rust en stilte en misschien zelfs wel wilde dieren spotten. Ook zijn er in de provincie veel fietsroutes aangelegd, die je langs mooie plekken leiden zoals hunebedden en oude boerderijen. 

Maar ook voor wie niet zo van de natuur houdt, heeft Drenthe veel te bieden. Er zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het historische Kamp Westerbork, het Drents Museum in Assen en het Gevangenismuseum in Veenhuizen en de prachtige kerk in Zweeloo. Hier leer je meer over de geschiedenis van de provincie en Nederland, en maak je kennis met interessante personages en gebeurtenissen. 

Tot slot kun je in Drenthe ook terecht voor leuke uitjes en activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje pretpark bij attractiepark Slagharen, of een rondleiding door de bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen? Ook kun je op veel plekken in Drenthe kano's en waterfietsen huren om zo de vele meren en kanalen te verkennen. Wat jouw interesses ook zijn, in Drenthe vind je vast en zeker een uitje dat bij je past.